Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

Tecar

ΟΡΙΣΜΟΣ

01

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (TECAR Therapy) είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος η οποία βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων με αποτέλεσμα να παράγεται ενδογενής θερμότητα. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ισχυρές πηγές ενέργειας οι οποίες και πάλι δεν κατάφερναν να διεισδύσουν σε βάθος και είχαν αρκετές αντενδείξεις. Με την θεραπεία Tecar η μεταφορά ενέργειας είναι βιοσυμβατή, χωρίς ακτινοβολία. Η ενέργεια WINBACK παράγει ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας που κυμαίνεται μεταξύ 300 kHz και 1 MHz. Η χαμηλή της ένταση την καθιστά μια εντελώς μη επεμβατική και 100% φυσική ενέργεια για το ανθρώπινο σώμα. Διεγείρει και επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Με αυτόν τον τρόπο, επιταχύνεται η αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας και υπάρχει άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

02

Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας, μεταδίδεται διαμέσου των ιστών και προκαλεί μοριακές δονήσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας. Επίσης, αυξάνεται η αιματική ροή και επιταχύνεται ο μεταβολισμός των κυττάρων σε τοπικό επίπεδο γεγονός που συμβάλλει τόσο στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής όσο και στη λεμφική παροχέτευση. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ενίσχυση των φυσιολογικών διεργασιών που θα πραγματοποιούσε ο οργανισμός προκειμένου να ανταπεξέλθει και να επουλώσει τον τραυματισμό. Η θεραπευτική διαδικασία είναι ανώδυνη και ιδιαίτερα ευχάριστη λόγω της μυϊκής χαλάρωσης, του τοπικού θερμικού αποτελέσματος και της άμεσης ανακούφισης από τον πόνο.

Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μεταφέρεται στους ιστούς με 2 διαφορετικές διαθέσιμες μεθόδους λειτουργίας της εφαρμογής: την χωρητική και την αντιστατική μέθοδο.

Α) Χωρητική μέθοδος: Μέσω του χωρητικού ηλεκτροδίου που έχει επικάλυψη από μονωτικό υλικό και χρησιμοποιείται εστιάζοντας σε δομές του σώματος που παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό όπως είναι ο μυϊκός, ο αγγειακός και ο νευρικός ιστός.

Β) Αντιστατική μέθοδος: Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο δεν είναι μονωτικό και η θεραπεία εστιάζεται σε τμήματα του μυοσκελετικού συστήματος που παρουσιάζουν υψηλότερη αντίσταση όπως είναι οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, ο χόνδρος και τα οστά.
Η μέθοδος που θα εφαρμοστεί επιλέγεται ανάλογα με την παθολογία του ασθενή και έτσι η θεραπεία είναι ακριβής και αποτελεσματική σε όποιο επίπεδο κι αν εντοπίζεται η βλάβη του ιστού. Όταν η ενέργεια φτάσει στους ιστούς προκαλούνται ρεύματα μετακίνησης ηλεκτρικών φορτίων που βρίσκονται στους ιστούς υπό την μορφή ιόντων. Το ρεύμα μετακίνησης δεν προκαλείται από άμεση επαφή σε αντίθεση με άλλες συσκευές, αλλά ως αποτέλεσμα της έλξης και αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων, και μέσω αυτής της ελεγχόμενης κίνησης μεταφέρεται στον ιστό η ενέργεια που εφαρμόζεται στο πεδίο και προκαλούνται στο εσωτερικό φυσικές ροές από ηλεκτρικά φορτία.

ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ

03

Η ενέργεια WINBACK προκαλεί στο κυτταρικό περιβάλλον μια ροή ιόντων με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις οδηγούν στη αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Έτσι, ευνοούνται οι ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, η ταχύτερη επούλωση των ιστών.

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

04

Η ενέργεια WINBACK αναστέλλει την αίσθηση του πόνου για περισσότερο από 48 ώρες. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται από τις ταλαντώσεις της ενέργειας που διαταράσσουν τη συμβατική εναλλαγή (υπερπόλωση, αποπόλωση) του σήματος πόνου. Έτσι, οι νευρικές ώσεις διακόπτονται και ο ασθενής νιώθει άμεσα το ευεργετικό αποτέλεσμα.

ΛΕΜΦΙΚΗ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ

05

Με την αύξηση της έντασης της ενέργειας WINBACK, η φυσική αντίσταση των βιολογικών ιστών μετατρέπει την ενέργεια σε θερμότητα (διαθερμία), η οποία προσλαμβάνει τις αγγειακές και λεμφικές ροές για να εξασφαλίσει τη θερμορύθμιση του στοχευόμενου μέρους του σώματος. Η αύξηση της τοπικής θερμότητας προκαλεί την αγγείωση των λιγότερο αρδευόμενων περιοχών (ινώσεις, συσπάσεις), απελευθερώνοντας έτσι την κίνηση.

Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ WINBACK.

1 MHz. Όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα, τόσο περισσότερο επιφανειακή είναι δράση της ενέργειας. Σε αυτήν την συχνότητα εκπέμπει, η Winback στις κεφαλές MIX ή Tecar 4,0 μέθοδο εφαρμογής (η απόσταση μεταξύ των δύο ηλεκτροδίων είναι περίπου 1 εκατοστό) και εκπομπή RET. Η αισθητική ιατρική χρησιμοποιεί τη συχνότητα 1 MHz, διότι ο μηχανισμός δράσης της είναι επιφανειακός (μεταξύ 15 mm και 20 mm).

500 KHz εκπέμπει με την κεφαλή CET για πιο εστιασμένους και επιφανειακούς ιστούς (περίπου 0,5 cm έως 3 cm)  και με την κεφαλή RET για ιστούς με μεγάλη πυκνότητα.

300 KHz DEEPCET Η συχνότητα αυτή είναι μια καινοτομία της Winback για εφαρμογή CET σε εν το βάθυ ιστούς και ημι-στερεούς ιστούς. Η ενέργεια λόγο της μικρότερης συχνότητας εστιάζεται στις βαθύτερες μυϊκές ομάδες (3 – 7 εκατοστά βάθος) αντιμετωπίζοντας ινώσεις ή κράμπες.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

06

 • Άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.
 • Σημαντική μείωση του χρόνου αποκατάστασης. Μειώνεται ο χρόνος θεραπείας και ο αριθμός των συνεδριών με αποτέλεσμα τη σύντομη επιστροφή στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες.
 • Ακρίβεια και εστιασμένη δράση σε οποιοδήποτε επίπεδο ιστού, ομοιόμορφα και χωρίς απώλεια ενέργειας.
 • Ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία, πολύ ευχάριστη για τον ασθενή. Δεν εκπέμπει ακτινοβολία και δεν έχει παρενέργειες.
 • Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες και τεχνικές ώστε να ενδυναμωθεί το αποτέλεσμα

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

 • Πόνοι αυχένα και μέσης (αυχεναλγία, οσφυαλγία, ισχιαλγία)
 • Πόνοι αρθρώσεων και μυών
 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Φλεγμονές και οιδήματα
 • Κατάγματα
 • Τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδα
 • Χονδροπάθειες
 • Μυϊκές θλάσεις
 • Κακώσεις τενόντων και συνδέσμων
 • Κακώσεις μηνίσκου
 • Αρθρίτιδες
 • Διαστρέμματα
 • Μυϊκοί σπασμοί
 • Γοναλγίες
 • Θυλακίτιδες

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Μόσχευμα, βηματοδότης και τεχνητά όργανα, εγκυμοσύνη, θρόμβωση, αναισθησία στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, έγκαυμα, μολυσματική κατάσταση, καρκίνος, ανάπτυξη χόνδρων, υπόταση, φλεβίτιδα, αναισθησία στον πόνο.
Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για τα υλικά οστεοσύνθεσης.